Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

Országos rekordot és világcsúcsot döntött egy 86 éves brit súlyemelő

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elképesztő eredményt ért el egy 86 éves, Derbyshire-ből származó súlyemelő: országos rekordot és világcsúcsot döntött a legutóbbi versenyén.

Brian Winslow március 18-án 75 kg-ot emelt fel a British Drug Free Powerlifting Association (BDFPA) bajnokságán, ami az első ilyen jellegű kísérlete volt, egyben azt is jelentette, hogy ilyen teljesítményre még senki sem volt képes ennyi idősen az Egyesült Királyságban.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Ám a férfi itt nem állt meg, ugyanis később egy 77,5 kg-os emeléssel még javított is. Bár amikor egy 78 kilós emeléssel próbálkozott meg, sajnálatos módon nem sikerült neki, de ez biztosan nem fogja meggátolni abban, hogy folytassa, amit elkezdett.

Winslow fiatalon fogott bele a súlyemelésbe (de állítólag kezdetben csak azzal, hogy jelentős mennyiségű nyugágyat pakolgatott, mint gondnok Devonban), és már több mint 60 éve űzi – derül ki a BBC beszámolójából.

A 24.hu szerint a BDFPA megerősítette, hogy már Winslow tartja a brit és a világrekordot is a 60 kg-os kategóriában a 85 és 89 év közötti férfi versenyzők között, aminek a bajnok igazán örült, s elmondása szerint egy-egy ilyen verseny után nagyon kimerül, de aztán hamar rendbejön.

„A súlyemelésnek óriási szerepe van az életemben, a gyerekeim és az unokáim mellett. Addig folytatom, amíg a testem engedi”

– mondta.