Dollár
429,48 Ft
Euró
415,31 Ft
Font
464,44 Ft
Bitcoin
19,423 $

Országos közlekedésbiztonsági programsorozat indult kisiskolásoknak

Fotó: HUMDA

Bense Róbert

2022. február 18. - 02:47

„Road Safety – a biztonság az első” néven vette kezdetét az edukációs projekt.

HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közleménye szerint február 14-től kezdve Budakeszire, Esztergomba, Dunakeszire, Balassagyarmatra, Mosonmagyaróvárra, Szombathelyre és Hajdúböszörménybe látogat el a roadshow.

Soron kívül 17-en vesztették életüket egy étteremben kitört tűz miatt Északkelet-Kínában

A tervek szerint április közepétől újabb 20 helyszínnel bővül majd a naptár, így országszerte biztosítják a kisiskolások biztonságos közlekedéséhez nélkülözhetetlen alapismeretek oktatását.

Az elsős és másodikos gyerekek KRESZ-pályákon, szakemberek közreműködésével, illetve miniautók, kerékpárok, valamint rollerek segítségével ismerkedhetnek meg a közlekedés szabályaival. Tanítási idő után pedig korosztálytól függetlenül bármelyik iskolás részt vehet a programokon.

A HUMDA tavaly szeptemberben 12 megyeszékhelyen és a fővárosban, mintegy 30 ezer kisdiák részvételével rendezte meg először a Road Safety roadshowt, a program a pedagógusok beszámolói szerint is hiánypótló volt, a helyszínen kapott közlekedési útravaló kiadvány anyagait pedig előszeretettel építették be a tanóráikba.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.