Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Döntött az Országgyűlés: így változik Orbán Viktor fizetése

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Tanács kétnapos rendkívüli ülésére Brüsszelben 2022. május 30-án. Az állam- és kormányfõk többek között az elhúzódó ukrajnai háborúról, az azzal járó súlyos gazdasági válságról, illetve az energiaellátás biztonságáról tárgyalnak. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 14. - 12:03

61 oldalas törvényjavaslatot tárgyalt a parlament, amely többek között Orbán Viktor miniszterelnök fizetésének emeléséről is rendelkezett. 

Elfogadta az országgyűlés, hogy a jövőben a miniszterelnök a házelnökkel azonos díjazásban részesüljön: így Orbán Viktor havi miniszterelnöki javadalmazása közel 3,5 millió forintra emelkedik – írja a Blikk

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A törvényjavaslatot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyújtotta be  „Egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról” címmel. 

A javaslat egyrészt duplájára emelte a miniszterelnök fizetését, aki így azonos díjazást kap, mint a házelnök. Orbán Viktor eddig 1,5 millió forintot kereset, így a legkevesebb kereső kormánytag volt, ugyanis a miniszterek többsége havi bruttó 2 millió forintot közelítő tiszteletdíjat vihet haza.

A kormányfő képviselői alapfizetésben is részesül, ez további i bruttó 1,3 millió forintos havi fix jövedelmet jelent, de azért nem vesz fel javadalmazást, mert ő a Fidesz elnöke. 

A javaslat része volt az is, hogy a jövőben Orbán Viktor kormányfő szabadon dönthet a miniszterek, az államtitkárok, a kormánybiztosok, illetve a miniszterelnöki biztosok és a miniszterelnöki megbízottak fizetéséről. 

Korábban a KSH által megadott havi átlagos bruttó keresetekből számolták a politikai felső vezetők díjazását, ahhoz igazították őket. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.