Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

Új gázprojektekről tárgyal egymással Oroszország és Vietnám

Szentpétervár, 2022. április 28. A Gazprom orosz gázipari holding székháza Szentpéterváron 2022. április 27-én. A Gazprom ezen a napon leállította a gázszállítást a bolgár Bulgargaz és a lengyel PGNiG vállalatnak, mivel nem fizettek rubelben a megállapított határidõn belül. MTI/EPA/Anatolij Malcev
not image

Kolláth Benjámin

2022. június 21. - 05:03

Alexander Novak miniszterelnök-helyettes szerint a jövőben Oroszország a Vietnámba szállított kőolaj mennyiségét is megnövelheti.

Előzmény:

 

Alexander Novak, Oroszország miniszterelnök-helyettese a Szentpéterváron megrendezésre kerülő Nemzetközi Gazdasági Fórum alatt válaszolt riporterek kérdésére a várható megegyezésekről.

Novak például a TASZSZ jelentése szerint külön kitért arra, hogy egyes, Oroszországban tervezett projektek kivitelezésében komoly szerepet kaphatnak vietnámi cégek, de más ügyekben is együttműködhet a két ország:

„Tárgyaltunk néhány, a vietnámi gázkitermelés fejlesztésére irányuló projektről, erre nekünk, a Zarubezsnyeftnek és a Gazpromnak is vannak tervei. Új, közös, Oroszországban végzett termelési projektekről is beszéltünk” – közölte a miniszterelnök-helyettes, de részletekbe nem ment bele.

Emellett az is szóba került, hogy Oroszország megemeli a Vietnámba szállított kőolajszármazékok mennyiségét: „Tárgyaltunk a kőolajszármazékok tartalékainak Vietnámba szállításáról is. Minden nagyon pozitív volt” – mondta Novak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.