Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Oroszország: az USA nem építő jelleggel közelíti meg a diplomáciai tárgylásokat

Moszkva, 2019. december 19. Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az FSZB igazgatója,Vlagyimir Putyin orosz és Szergej Nariskin, az orosz külföldi hírszerzés vezetõje (b-j) a biztonsági szervek alkalmazottainak napja alkalmából tartott ünnepségen a moszkvai Kremlben 2019. december 19-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Druzsinyin
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Ugyanakkor azt elismerték, hogy Isztambul alkalmas helyszín a két ország közötti kapcsolatfelvételre.

William Burns és Szergej Nariskin amerikai és orosz titkosszolgálati vezetők novemberi, ankarai találkozója spekulációkat váltott ki a washingtoni és moszkvai kapcsolatok újjáépítéséről, melyről Vlagyimir Putyin is megszólalt.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Oroszország elnöke elárulta, hogy a találkozót maga Joe Biden szorgalmazta, és abban bízott, hogy a két ország kapcsolatai tovább épülnek majd azok után, hogy a háború következtében mélypontra jutott a diplomáciai viszony.

Orosz és amerikai diplomaták ezt követően múlt pénteken Isztambulban találkoztak, hogy megvitassák a kapcsolataik „technikai” kérdéseit, ugyanakkor az orosz külügyminiszter-helyettes nem volt túl pozitív véleménnyel az eseményről – írja a Sky News.

“Isztambul alkalmas hely az ilyen jellegű találkozókra” – idézte Szergej Versinyint hétfőn az állami RIA Novosztyi hírügynökség. “Azt mondhatom, hogy minden kapcsolatfelvétel hasznos, de sajnos nem látunk konstruktív, konkrét eredményekre irányuló megközelítést az amerikai fél részéről”.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a háború februári kitörése óta az egyik legfontosabb közvetítő szerepét töltötte be Oroszország és a nyugati államok között. Abban is jelentős szerepet játszott továbbá, hogy az ENSZ által is felügyelt gabonaegyezmény a krími támadások miatt ne hiúsuljon meg.