Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Zseniális: Oroszország most arról beszél, hogy az USA a világűrben akar atomfegyvert használni

Fotó: Unsplash
not image

Nagy Noel

2022. augusztus 9. - 07:32

A Kreml már igencsak lehetetlen dolgokkal vádolta meg Ukrajnát és a nyugati partnereit, a legjobb azonban kétségtelenül most érkezett el.

Andrej Belusov, Oroszország helyettes ENSZ-képviselője azzal állt elő, hogy az Egyesült Államok az orosz-ukrán háborút akarja felhasználni ürügyként, hogy fegyvereket, köztük atomfegyvert használjon a világűrben – idézte a FARS hírügynökség.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Belusov ugyanakkor azt elismerte, hogy szinte lehetetlen közvetlen kapcsolatot felállítani az Egyesült Államok és szövetségeseinek űratomfegyver-tervei, valamint az orosz „különleges katonai hadművelet” között, de attól még a kapcsolat ott van:

„A tény attól még az, hogy az USA és szövetségesi az ukrán kártyát fogják felhasználni, hogy arra hivatkozva katonai gépeket küldjenek az űrbe. Ebből kifolyólag nem lehet kizárni, hogy a különleges katonai hadműveletet fogják felhasználni ezen tervek előremozdítására”

Belusov azzal vádolta meg Washingtont, hogy nem hajlandók egy jogi kötőerővel bíró megállapodásról tárgyalni, amely meggátolná az űrfegyverkezési-versenyt, ez pedig szerinte „önmagáért beszél”.

„Ez azt jelenti, hogy nem akarnak további kötelezettségeket vállalni, amellyel határokat lehetne szabni az űrbéli katonai terveiknek. Nem nehéz innentől feltételezni, hogy atomfegyvereket is be akarnak vetni az űrben”

Belusov egyébként felmondta a szokásos vádakat is az USA-val szemben, úgymint azt, hogy nem hajlandók tárgyalni, mert katonai felsőbbrendűséget akarnak elérni Oroszországgal szemben és vörös vonalakat lépnek át, ami fenyegeti Moszkva létét.