Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

Az ukránok szerint négy orosz repülőt lőttek ki szombaton, az egyikről videójuk is van

Kapusztyin Jar, 2020. szeptember 25. Szuhoj Szu-35-ös orosz harci gépek manõvereznek a Kavkaz-2020 fedõnevû nemzetközi hadgyakorlaton az Oroszország Asztraháni területén lévõ Kapusztyin Jar gyakorlóterén 2020. szeptember 25-én. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
not image

Takács Petra

2022. szeptember 26. - 23:00

Az ukrán haderő bejelentette, szombaton négy orosz repülőt, egészen pontosan két Szu-25-öst, egy Szu-20-ast és egy Szu-34-est lőttek ki.

Előzmény:

 

Elkezdett terjedni az interneten egy videó, amelyen a leírás szerint egy orosz repülő zuhan le a légvédelem találata után, mindezt azután, hogy Ukrajna bejelentette, szombaton egy nap alatt négy orosz géppel is végeztek.

Az ukrán védelmi minisztérium közlése szerint egy Szu-20-as, egy Szu-34-es és két Szu-25-ös „ment a ****ába.” A káromkodás utalás a háború elején elterjedt történetre (amiről utólag kiderült, hogy nem igaz), ami a Kígyó-sziget védőiről szól, akik állítólag elküldték az érkező orosz erőket melegebb éghajlatra, írja a Newsweek.

Az invázió kezdete óta ukrán becslések szerint több mint 259 vadászgépet, 2275 tankot, 4832 páncélozott harci járművet és 3701 hajót semmisítettek meg.

Az ukrán légierő parancsnoksága osztotta meg Facebook oldalán a fent látható videót egy zuhanórepülésben lévő repülőről, melynek hátsó feléből lángok lövellnek ki. Közlésük szerint ez egyike a szombaton lelőtt négy orosz vadásznak.

Az Oroszország és Ukrajna közti háború új szakaszába léphet, miután a héten Vlagyimir Putyin részleges mozgósítást rendelt el. Ezzel együtt új törvényeket írt alá, ami alapján például 10 évet is kaphat, aki megtagadja a szolgálatot a frontvonalon. A bejelentést követően több orosz városban is tüntetések indultak és sokan megpróbálták elhagyni az országot.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.