Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Ukrajnai háború: két újabb MiG-29-est lőttek ki, de egy Mi-8-as is becsapódott

Fotó: Ukrán katonák M777 ágyúval lövik az orosz erőket a kelet-ukrajnai Donyecki területen 2022. június 6-án. MTI/EPA
not image

Koós Alexandra

2022. június 8. - 21:23

A jelentések szerint az éjszaka folyamán indított támadások az ukrán csapatok, valamint katonai felszereléseik ellen irányultak.

Az orosz védelmi minisztérium által kiadott legfrissebb tájékoztatóban az áll, miszerint az ukrán csapatok jelentős veszteségeket szenvedtek el a Donbászban, amely az emberállományt, a katonai felszereléseket, valamint a fegyvereket is érintetette.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Hozzátették, hogy két MiG-29-es repülőgépet és egy Mi-8-as helikoptert lőttek le Mikolajiv területén, valamint 11 pilóta nélküli drónt is megsemmisítettek – írta a The Guardian.

Továbbá állításuk szerint nagy pontosságú, levegőből indított rakétákkal találtak el egy harkovi páncélozott járműveket gyártó üzemet, ahol harckocsik és más páncélozott járművek javítását, valamint helyreállítását végezték az ukrán fegyveres erők számára.

Az emberi veszteségekre vonatkozóan Oroszország arról tett jelentést, hogy az éjszaka folyamán indított támadások legalább 480 áldozatot követeltek, azonban az erre vonatkozó állításokat nem sikerült függetlenül ellenőrizni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.