Oroszország tagadja Ukrajna állítását, nem tudnak arról, hogy támadás érte volna a hajójukat

Fotó: Fotó: A Gorskov osztályú Admiral Kaszatonov orosz fregatt a szentpétervári nemzetközi haditengerészeti kiállításon 2021. június 24-én. MTI/EPA/Anatolij Malcev
not image

Hujber Dávid

2022. május 14. - 23:04

Oroszország nem tud róla, hogy támadás érte volna az egyik támogató hajójukat, amit az ukránok állítanak.

Korábban a Moszkva elsüllyesztése felbőszíthette az oroszokat, az egyik legfontosabb hajójukat vesztették el, amire valószínűleg nem számítottak. Két rakéta találta el a hajót, ami végül elsüllyedt, és továbbra is odalent van.

Ukrajna igyekszik újabb és újabb támadásokat végrehajtani a flotta többi hajója ellen. Oroszország azonban tagadja Ukrajna azon állítását, miszerint rakétacsapás érte a Fekete-tengeren állomásozó egyik támogató hajójukat – írja a The Guardian.

Az orosz védelmi minisztérium még fotókat is közölt Vszevolod Bobrovról Szevasztopolban a kikötőben. A közleményben azt mondták, a fényképekből egyértelműen látni, hogy a hajó egyáltalán nem sérült meg.

Az ukránok még csütörtökön számoltak be arról, hogy a haditengerészetük közvetlen csapást mért az orosz hajóra, ami lángra kapott, és szerintük Oroszország elvesztette a 95 méter hosszú logisztikai hajóját.

Oroszország azonban mindezt tagadja, és bizonyították, hogy a hajójuk nemcsak hogy nem süllyedt el, még csak meg sem sérült. A két fél tehát totálisan mást állít, de az biztos, hogy az oroszok hajók nincsenek biztonságban, már csak a Nyugattól érkező fegyverek miatt sem.