Az oroszok máris megsemmisítettek egy csúcságyúkból álló ukrán egységet

Fotó: Az izraeli tüzérség válaszcsapást mér libanoni célpontokra az izraeli-libanoni határ izraeli oldalán 2021. augusztus 6-án. Libanonból több mint tíz rakétát lőttek ezen a napon Észak-Izraelre, a Vaskupola légvédelmi rendszer azonban megsemmisítette a lövedékek többségét. MTI/EPA/Atef Szafadi
not image

Hujber Dávid

2022. május 23. - 08:57

Az orosz védelmi minisztérium számolt be arról, hogy az orosz erők megsemmisítették az ukrán egységet, mely igazi csúcságyukat használt.

Oroszország ugyan továbbra is csak az ukránokkal harcol a csecsenek és más zsoldosok oldalán, rengeteg nyugati fegyverrel kell felvenniük a harcot. Mivel folyamatosan a nagyobbnál nagyobb fegyverszállítmányok Ukrajnába, ez egyre nagyobb gondot okozhat a megszállóknak.

Az USA nemrég egy 40 milliárd dolláros csomagot hagyott jóvá, melynek a felét az ukrán hadsereg kaphatja meg. Más országok is szállítanak fegyvereket, védelmi eszközöket az ukránoknak, például a britek és a cseh, vagy a németek.

Az ukrán hadsereg többek között M777 Howitzer 155 milliméteres ágyúkat is kaptak, ahogyan haubikokat is. A RIA hírügynökség jelentése szerint az orosz védelmi minisztérium azt mondta, nemrég egy olyan ukrán egységet semmisítettek meg, melyek amerikai gyártmányú M777-esekből és haubikokból állt – írja a The Guardian.