Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Július eleje óta Oroszország először nem szerzett újabb területet Ukrajnában

Fotó: A Krím vezetõje információs osztálya és sajtószolgálata által közreadott képen füst gomolyog 2022. augusztus 9-én, miután robbanássorozat történt egy repülõgéplõszert tároló raktárban, a krími Novofjodorovka melletti repülõtéren. MTI/EPA/https://glava.rk.gov.ru//Press Office of Head of Crimea HANDOUT

Czinder Tímea

2022. augusztus 20. - 01:38

Augusztus 18-án a sors az ukrán védőknek kedvezett, sikeresen vették fel a harcot az ellenféllel.

A Háborúkutató Intézet megállapítása szerint július 6. óta a tegnapi nap volt az első, amikor Oroszország nem könyvelhetett el területi nyereséget Ukrajnában. Az agytröszt hozzátette, ennek ellenére az orosz haderő „augusztus 18-án továbbra is korlátozott és sikertelen szárazföldi támadásokat hajtott végre a keleti tengelyen”.

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

A közlemény szerint Moszkva a Krím-félszigeten történt újabb robbantásokról számolt be, amelyek oka egyelőre tisztázatlan, az orosz légvédelem, az ukrán felderítés vagy egy ukrán támadás egyaránt okozhatta.

Három helyi forrás is azt állította, hogy legalább négy robbanás történt az orosz irányítás alatt álló félszigeten, a Szevasztopol közelében fekvő Belbek légibázis környékén – olvasható a Sky News cikkében.

Mihail Razvozsaev, Szevasztopol oroszok által kinevezett kormányzója az előzetes információk alapján arról számolt be, hogy az orosz légvédelem lelőtt egy ukrán drónt, károkról pedig nem érkezett jelentés.

Közvetlenül a robbanások után a közösségi médiában videók kezdtek terjedni, a közlemény szerint ezek azonban egy korábbi, augusztus 8-i összecsapásról készültek, ami nem a légibázis közelében történt.