Clouds
21 Budapest
Dollár
368,21 Ft
Euró
394,18 Ft
Font
441,33 Ft
Bitcoin
23,064 $

Oroszország szerint konfrontatív az USA segítségnyújtása Ukrajna felé

Fotó: Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az Egyesült Államok újabb 800 millió dollárnyi katonai támogatást biztosítana Ukrajna számára, az oroszoknak ez nem tetsztik.

Oroszország is kifejtette véleményét az Ukrajnának 800 millió dollárt biztosító amerikai katonai segélytörvény kapcsán. A törvénytervezet várhatóan még ebben a hónapban átmegy a Kongresszuson, amit végül Joe Biden fog aláírni.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Szerdán Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette: “Az elfogadott dokumentum rendkívül konfrontatív jellegű országunkkal szemben”.

A 2023-as pénzügyi évre vonatkozó védelmi törvény engedélyezi az Ukrajna Biztonsági Segítségnyújtási Kezdeményezésre szánt többletkiadásokat, ami csaknem 500 millió dollárral több, mint amennyit Biden elnök korábban a Kongresszustól kért.

A törvényjavaslat emellett felfüggeszti a szállítandó lőszerekre vonatkozó egyes korlátozásokat. Az USA által nyújtott katonai segélyek között fegyverek, lőszerek és légvédelmi felszerelések is szerepelnek.

A Biden-kormányzat eddig több mint 19,7 milliárd dollár katonai támogatást nyújtott Ukrajnának a háború során – írja a Sky News.