Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,107 $

Zelenszkij: Oroszország mélyebbre megy a zsákutcában a rakétatámadásokkal

Tûzoltók egy orosz rakétatámadás következtében megsemmisült lakóház romjai között Kijev határában 2022. december 29-én. A nap folyamán újabb súlyos orosz rakétatámadás érte Ukrajna több régióját, köztük a fõvárost, Kijevet. A nemzeti infrastruktúrát célba vevõ támadásokra válaszul az egész országban megszólaltak a légvédelmi szirénák. Az ukrán hatóságok több régióban közölték, hogy néhány rakétát megsemmisítettek. Ez a legsúlyosabb orosz rakétatámadás december 16. óta, és a tizedik hullám október óta. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Európa
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke is emlékeztetett, hogy a grandiózus rakétatámadásokkal Oroszország csak magával szúr ki, mert egyre kevesebb rakétája van, amit bevethet.

Zelenszkij is jelezte, amiben számos hadi szakértő egyetért, hogy Oroszország egyre kevesebb rakétával rendelkezik, ebből fakadóan zsákutcába vezetik magukat a folyamatos támadásokkal – idézte az Ukrajinszka Pravda.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

„Minden egyes ilyen rakétatámadással Oroszország mélyebbre megy a zsákutcában. Egyre kevesebb rakétájuk van” – fogalmazott Zelenszkij, hozzátéve, hogy Oroszország státusza hosszú ideig sújtani fogja a nemzetet:

„Oroszország és lakosai számára hosszú ideig érezhető lesz a világ legnagyobb terroristaállama státusza. Minden egyes rakéta megerősíti, hogy döntőbíróságot kell felállítani. Pontosan ez az, ami történni fog”

Zelenszkij ezek mellett háláját fejezte ki az ukrán légierő katonáinak, különösen légvédelmi egységeknek, akik sikeresen elhárították az újabb orosz támadásokat. Összesen 54 rakétát sikerült ugyanis leszedniük a kilőtt 69-ből.

Az öröm azonban nem lehet teljes, ugyanis így is sikerült számos rakétával eltalálniuk az ukrán energiainfrastruktúrát, amely így károkat szenvedett. Ezeket helyre kell állítani, addig pedig áramkimaradások, illetve ellátásbeli gondok lesznek.

Oroszország tökéletesen mutatta kétségbeesettségét azzal, hogy folyamatosan támadja Ukrajna infrastruktúráját, hogy a lehető legtöbb civilnek ellehetetlenítse az életét és nyomorba taszítsa őket, ahogy azt egy népirtás során szokták.