Dollár
382,12 Ft
Euró
392,12 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,176 $

Amerikai tisztviselő: Oroszország próbálkozik ugyan, de nem tudja célba venni az Ukrajnába áramló nyugati fegyvereket

Fotó: MTI/AP/George Ivanchenko
not image

Borbély Fanni

2022. június 29. - 03:49

Egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő szerint Oroszország hiába próbálkozik, nem lesz képes megsemmisíteni az Ukrajnának küldött nyugati fegyverszállítmányokat.

A Reutersnek nyilatkozva egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő megosztotta, hogy Oroszország szemmel láthatóan próbálkozik, ám nem tudta célba venni az Ukrajnába áramló nyugati fegyverszállítmányokat, így azokat sem, melyek a nagyobb hatótávolságú rakétarendszereket tartalmazzák, s melyektől Ukrajna azt várja, hogy fordulatot hozhatnak a csatatéren.

Soron kívül Az FBI szigorúan titkos iratokat is lefoglalt Donald Trump házában

A tisztviselő hozzátette, meglátása szerint nem kell annyira megijedni az orosz előrenyomulástól, s kitért a szeverodonyecki helyzetre is, ahol az ukrán erők visszavonulót fújtak az orosz túlerő miatt. Úgy véli, a visszavonulás még előnyös is lehet az ukrán erők számára, hiszen így lehetőségük nyílik arra, hogy jobb védelmi pozíciót alakítsanak ki.

A neve elhallgatását kérő tisztviselő hozzátette, azzal, hogy az ukrán fegyveres erők visszavonulnak Szeverodonyeckből, sokkal jobb védekezési stratégiát állíthatnak fel. Rámutatott továbbá, hogy bár az orosz védelmi minisztérium rendszeresen azt állítja, hogy újabb és újabb nyugati fegyverszállítmányokat semmisítettek meg, ezen állításokat eddig egyáltalán nem sikerült bizonyítani.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.