Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

Oroszország újra megnyitja a kötvénypiacot a “nem ellenséges” országok befektetői előtt

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 16. - 19:27

A kizárás alá tartoznak az Európai Unió tagjai, Japán és Kanada, míg a kedvezményezettek listáján Törökország és Kína is helyet kap.

Közel fél éves felfüggesztés után, hétfőtől újra megnyílik a moszkvai tőzsde, ám csak részben, ugyanis egyedül azok a “nem ellenséges” országok befektetői kereskedhetnek majd kötvényekkel, amelyek nem sújtották szankciókkal Oroszországot azóta, hogy megszállta Ukrajnát.  

Soron kívül Deutsch Tamás: a baloldal továbbra is a magyarok ellen dolgozik 

Az orosz piacokat órákkal azután zárták le, hogy február 24-én kirobbant a háború, a célja pedig az volt, hogy ezzel próbálják megakadályozni, vagy legalábbis korlátozni a pénzmozgást, amely elhagyta volna az országot. 

Valószínűsíthető, hogy a kizárás alá eső országok közé tartoznak többek között az Európai Unió tagjai, Japán és Kanada, habár ez a csoport tette ki tavaly az Oroszországba irányuló befektetések 90 százalékát – írta a BBC

A kedvezményezettek listáján minden bizonnyal Törökország és Kína is helyet kap, ugyanis továbbra sem vezettek be büntető intézkedéseket Oroszországgal szemben, amelyek jelentős mértékben leterhelik az ország gazdaságát.