Dollár
393,41 Ft
Euró
406,77 Ft
Font
470,26 Ft
Bitcoin
16,254 $

Oroszország a Netflixnél vizsgálódik az LMBTQ-tartalmak miatt

Fotó: Unsplash/Cardmapr
not image

Borbély Fanni

2021. november 26. - 20:19

Oroszország közölte, ha törvénytelenségre derül fény, pénzbírságot szabnak ki és ideiglenesen fel is függesztik a Netlfix szolgáltatásait az országban.

A családok védelméért felelős állami biztos azzal vádolta meg a Netflixet, hogy az országban meghozott “melegpropagandáról” szóló törvényt megsértették a közzétett tartalmakkal, állítása szerint ugyanis a Netflix egyes LMBTQ-tartalmait 16 éves kor felettiek számára is alkalmas tartalomnak minősítették.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

Ez azonban szemben áll az orosz törvénykezéssel, melynek értelmében a “nem hagyományos szexuális kapcsolatokról szóló propaganda” terjesztése nem engedélyezett a 18 éven aluliak körében. Az orosz belügyminisztérium jelenleg is vizsgálja a Netflixet, és ha úgy határoznak, hogy a szolgáltató megszegte a helyi törvényeket, akár 4,3 millió forintos bírságot is kiszabhatnak rájuk, ami azonban ennél sokkal fontosabb, hogy fel is függeszthetik a szolgáltatásokat az országban.

A vádakkal szemben a Netflix egyik forrása azonban megosztotta, hogy a vállalat november elején felülvizsgálta a tartalmait, azonban nem találtak olyan LMBTQ-tartalmat, mely 16+ besorolású lett volna. Az oroszok azonban ennél is tovább mennek és közölték, hogy a jövőben minden streaming-szolgáltatónak megtilthatják, hogy “nem hagyományos szexuális kapcsolatokat és szexuális devianciákat” ábrázoló tartalmakat tegyenek közzé.

Nem az Netflix Oroszország egyetlen célpontja: a külföldi techcégek közül felszólította az Apple, a Meta, a Google, a TikTok, a Telegram és a Twitter vezetőit, hogy év végéig létesítsenek hivatalos képviseletet az országban, habár arra vonatkozóan nem adtak tájékoztatást, hogy pontosan milyen céllal várják el a képviseletek létesítését – írja az Engadget.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.