Oroszország már vizsgálja, hogy gyorsbevetésre is alkalmas-e a hadserege

Fotó: EPA/Orosz Védelmi Minisztérium Sajtószolgálata
not image

Nagy Noel

2022. január 14. - 22:34

Folyamatosan ott lóg a levegőben az ukrajnai invázió veszélye, amelyet az orosz katonai tevékenységek csak fokoznak.

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy megkezdték a Távol-Keleten állomásozó hadseregeinek téli átvizsgálását – írja az RT. Mindezt éppen akkor, amikor Moszkva és a NATO között kemény, de eredménytelen tárgyalások zajlottak le.

A védelmi minisztérium bejelentette, hogy a Keleti Katonai Körzetben – amely Szibéria és a Japán-tenger közötti jelentős területet fedi le – állomásozó haderőik éppen alapos vizsgálatokon esnek át, hogy biztosítva legyen a harci felkészültségük.

A minisztérium elmondása szerint a katonák különböző teszteken esnek át, köztük élő lőgyakorlatokon. A hangsúlyt azonban mégis arra fogják fektetni, hogy a hadsereg készen álljon a gyorsbevetésre.

Szergej Sojgu védelmi miniszter pedig bejelentette azt is, hogy a hadgyakorlatokat nemcsak a távol-keleti seregek körében tartják meg, hanem a nyugati, azon belül is az ukrán határhoz közeli seregek is átesnek rajta.

Ez pedig azért is kifejezetten aggasztó hír, mert látszólag zátonyra futottak a tárgyalások Oroszország és a Nyugat között, ebből kifolyólag erősen megnőtt a veszélye, hogy a Kreml inváziót indít Ukrajna ellen.