Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Oroszország “ledöbbent” a fehérorosz külügyminiszter halálhírére

Fotó: Wikimedia Commons
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Vlagyimir Makei, Fehéroroszország régóta hivatalban lévő külügyminisztere váratlanul elhunyt, a halálhírre pedig Oroszország döbbenettel reagált.

A Sky News jelentése szerint egyik napról a másikra érkezett a hír, miszerint Vlagyimir Makei, Fehéroroszország régóta hivatalban lévő külügyminisztere váratlanul elhunyt.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

A fehérorosz állami hírügynökség szombaton késő este számolt be arról, hogy a külügyminiszter “tragikus hirtelenséggel elhunyt”, a halálhírre pedig szinte azonnal reagált Oroszország is.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő úgy fogalmazott, hogy a külügyminisztérium tisztviselőit “sokkolta” Makei halálhíre. Makei 2012 óta volt Fehéroroszország külügyminisztere, s 64 éves korában hunyt el.

A néhai politikusról érdemes tudni, hogy idén az ENSZ Nemzetbiztonsági Tanácsa előtt nyíltan kiállt Fehéroroszország Oroszországhoz fűződő szoros kapcsolatai mellett, s úgy fogalmazott:

“Fehéroroszországot az agresszor cinkosaként, sőt, a konfliktus egyik részeseként emlegetik. Mi azt mondtuk és mondjuk továbbra is: Fehéroroszország soha nem támogatta a háborút. De nem is vagyunk árulók!”