Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

Oroszország továbbra is előszeretettel veti be az iráni „kamikaze” drónokat

Fotó: Illusztráció | YouTube/Минобороны России

Bense Róbert

2022. szeptember 30. - 07:51

A jelentések szerint Oroszország az elmúlt időszakban még több Iránból származó pilóta nélküli repülővel támadta Ukrajnát, és több száz vár még bevetésre.

Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője elmondta, hogy Irán több száz drónt szállíthatott le Oroszországnak. Az oroszok ugyanakkor továbbra is tagadják, hogy Iránból rendeltek volna harci eszközöket.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Az ukrán és brit jelentések mindazonáltal arra engednek következtetni, hogy az úgynevezett „kamikaze” drónokat egyre gyakrabban alkalmazzák az oroszok. Többek között Odessza kikötőjének környékén és Mikolajivnál is fedeztek fel belőlük.

A drónokat az ukrán tüzérségi állások ellen is bevetették az ország keleti részén, Harkiv térségében. A brit védelmi minisztérium először szeptember közepén jelezte az Iránból szállított fegyverek állítólagos alkalmazását.

Kedden az ukrán fegyveres erők közölték, hogy a mikolajivi régióban sikeresen lelőttek három drónt. A „kamikaze” elnevezést azért aggatták rá, mert az ellenséges területre becsapódva robbannak fel – írta meg a The Guardian.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.