Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Ha az Instagram teljesen átírja politikáját és bocsánatot kér az oroszoktól, Oroszország talán hajlandó feloldani a platform blokkolását

Fotó: Unsplash/Alexander Shatov
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 12. - 19:29

Bizonyára már sercegnek is a billentyűk az Instagram dolgozóinak ujjai alatt a bejelentésre.

Anton Gorelkin, az Állami Duma Információs Politikai Bizottságának helyettes vezetője egy Telegram-csatornán közzétett interjújában egészen meghökkentő követeléseket támasztott az Instagram felé: közölte ugyanis, hogy Oroszország akár fel is oldhatja a platform blokkolását az országban, amennyiben az Instagram teljesen átírja politikáját és még bocsánatot is kér az orosz állampolgároktól.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

Nem tudni, hogy ezt pontosan hogy gondolta a törvényhozó, hiszen mint ismert, Oroszország egy az egyben betiltotta az Instagramot az országban, de ha ez nem lenne elég, a Metát, vagyis a platform anyavállalatát “szélsőségesnek” minősítették.

Gorelkin saját meglátását osztotta meg, s kijelentette, hogy az Instagramnak teljes mértékben meg kellene változtatnia politikáját, és szerinte minden egyes olyan megjegyzést blokkolnia kellene, mely az oroszok meggyilkolására irányul. Természetesen hozzátette, hogy a politika teljes mértékű megváltoztatása mellett azt is elvárja Oroszország, hogy az Instagram kérjen bocsánatot tőlük.

Habár az eddigiek alapján nem úgy tűnik, hogy az Instagram nagyon kapálózna azért az orosz médiafelügyeleti hatóságnál, hogy visszatérhessen Oroszországba, a törvényhozó sérelmezte, hogy ha az Instagram nem hajlandó eleget tenni Oroszország követeléseinek, úgy “nem lesz képes konstruktív tárgyalásokat folytatni az orosz szabályozó hatósággal”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.