Dollár
391,51 Ft
Euró
406,36 Ft
Font
470,74 Ft
Bitcoin
16,503 $

Oroszország barátkozna Indiával, de ott sem mindenki néz rájuk jó szemmel

Fotó: Unsplash

Takács Petra

2022. május 4. - 07:53

Bár sokan gondolják úgy, hogy India nyújthat mentőövet Oroszországnak az európai olaj- és gázembargó után, valójában ott sem túl boldogok az Ukrajnában zajló dolgoktól.

Kiváló példa erre, hogy a legnagyobb indiai kohászati vállalatként ismert Tata Steel felmondja az együttműködést Oroszországgal, az erről szóló nyilatkozatot a vállalat hivatalos honlapján pedig már közzé is tették.

Soron kívül Nagyot drágult a magyarok egyik kedvenc karácsonyi csemegéje is

A Tata Steel-nek nincs vállalkozása Oroszországban, azonban működéséhez részben onnan importált szenet, amely kapcsolat most megszakad a vállalat és az Ukrajnában háborút folytató ország között.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy számos indiai vállalat továbbra se, hagyta abba az Oroszországgal folytatott üzleti tevékenységet. A Tata Steel az egyik kivétel ebben a tekintetben, ám nem kizárt, hogy döntésük következményeként más vállalatok is hasonló álláspontra jutnak – írja az FT.

A legtöbb Tata Steel gyár Indiában, az Egyesült Királyságban és Hollandiában található, és bár a fentiek fényében nem meglepő, a vállalat vezetése közölte, az említett országokban tevékenykedő cégek is megszakítják az üzleti kapcsolatokat Oroszországgal.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.