Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Mióta itt jártál:

Ukrajna: Oroszország házról házra járva sorozza az embereket a megszállt területeken

TÉMÁK:
#lista #orosz erők
Fotó: MTI/AP/Leo Correa
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ukrán hadsereg hétfői közlése szerint az orosz hadsereg a megszállás alatt álló területeken házról házra járva keresi a sorozható fiatalembereket, és listát is készítenek a hadköteles korú fiatal férfiakról.

Az ukrán hadsereg hétfőn közölte, hogy az orosz erők házról házra járnak a jelenleg megszállás alatt álló területeken, s a hadköteles korú fiatalembereket keresik, akikről listát is készítenek.

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

A CNN által szemlézett közleményben a ukrán hadműveleti déli parancsnokság azt írta, az ideiglenesen megszállt területeken folytatódnak a mozgósítási intézkedések, melyek során a megszálló erők házról házra járnak, s listákat készítenek a hadköteles korú ukrán férfiakról.

Hozzátették, az orosz erők az ellenőrzőpontokon is fokozzák az okmányellenőrzést, ezzel jelentősen megnehezítve az ukrán lakosok számára a megszállt területek elhagyását.

Ukrán tisztviselők korábban több alkalommal is figyelmeztettek, Oroszország azt tervezi, hogy a négy megszállt és annektált ukrán területeken élőket arra használja majd, hogy besorozza őket, hogy aztán “ágyútöltetlékként használják” őket a háborúban.