Dollár
426,80 Ft
Euró
421,99 Ft
Font
481,42 Ft
Bitcoin
20,132 $

Orosz sajtó: Indiába tartó öngyilkos merénylőt kapott el az orosz titkosszolgálat

Biztonsági források által közreadott felvétel az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet zászlójáról, amit két turistákra támadó fegyveresnél találtak a Bella Vista Szállodában az egyiptomi Hurghadában 2016. január 8-án. A támadók egyikét agyonlõtték, egyet elfogtak, három külföldit sebesülésekkel kórházba szállítottak. MTI Fotó
not image

Nagy Noel

2022. augusztus 22. - 11:52

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az FSZB beszámolója szerint sikerült megakadályozniuk egy merényletet.

Az orosz sajtó beszámolója alapján a The Thread Times arról írt, hogy az FSZB-nek sikerül lekapcsolnia egy Indiába tartó terroristát, aki az Iszlám Államnak tett hűségesküt.

Soron kívül Felmérés: a gyerekvállalás egyre hátrébb tolódik a prioritási listán Finnországban

Az FSZB közleménye szerint a terrorista öngyilkos merényletet akart elkövetni azzal a céllal, hogy egy vezető indiai politikus életét is kioltja – azt azonban nem közölték, hogy kiét.

Az orosz titkosszolgálat elmondása szerint az Iszlám Állam még Törökországban toborozta a terroristát, akit megbíztak az indiai politikus meggyilkolásával.

Mint írták, a férfi még a közösségi médiában radikalizálódott és vált vallási fundamentalistává, amire le is csapott az Iszlám Állam török szervezete.

Az FSZB közölte azt is, hogy a férfi Oroszországon keresztül kívánt átutazni India fele, azonban orosz területeken sikerült elkapniuk.

Az orosz rendőri szervezetek megerősítették, hogy a terrortámadást India „vezető rétegével” szemben kívánták elkövetni, így feltehetően kormánytag vagy regionális vezető lehetett a célpont.