Dollár
392,08 Ft
Euró
405,80 Ft
Font
469,75 Ft
Bitcoin
16,986 $

Oroszország ezúttal a SoundCloudot blokkolja

Fotó: Unsplash/Rachit Tank
not image

Borbély Fanni

2022. október 2. - 18:23

Oroszország állítja, azért kellett korlátozni az orosz lakosság hozzáférését a SoundCloud zenei streamingszolgáltatóhoz, mert “hamis információkat terjesztenek” a platformon a háborúról.

A Kreml által továbbra is “különleges katonai műveletnek” nevezett háború kapcsán újabb fejlemény történt: mint korábban sok másikat is, ezúttal a SoundCloudot blokkolták Oroszországban, arra hivatkozva, hogy a platformon “hamis információkat terjesztenek” a háborúról.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

A Sky News által szemlézett jelentések szerint az Interfax hírügynökség az orosz médiafelügyeleti hatóság, a Roszkomnadzor közlésére hivatkozva arról számolt be, hogy a hatóság korlátozta a SoundCloud szolgáltatáshoz való hozzáférést “az Ukrajna területén zajló különleges katonai művelet jellegére vonatkozó hamis információkkal összefüggésben”.

A közlemény szerint a SoundCloudhoz való hozzáférés blokkolását egyenesen az orosz főügyészség utasítására hajtották végre, de hozzátették, hogy “a kérdéses információk a különleges katonai művelet jellegével és hadviselési módszereivel kapcsolatosak”, beleértve a “a civilek elleni támadásokat, a polgári infrastruktúrát ért csapásokat, az orosz katonák által okozott számos polgári áldozatról”.

Mindez azt jelenti, hogy Oroszország egy újabb online fronton próbálja korlátozni az információk terjedését a háborúról, s továbbra is arra törekszik, hogy kizárólagosan az orosz állami hírügynökségek által jelenjenek meg konkrét adatok és információk az orosz-ukrán háborúról.

Mint ismert, ez már a sokadik ilyen intézkedés Oroszország részéről: miután február 24-én lerohanták Ukrajnát, szépen módszeresen blokkoltak minden olyan platformot, ahol nem a Kreml narratívájának megfelelő információk terjednek, így például betiltották a Facebookot, az Instagramot és még a Twitter elérhetőségét is jelentősen korlátozták az országban.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.