Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Oroszország: az Egyesült Államok felelős az európai gázellátási válságért

Fotó: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond Wes Moore demokrata párti kormányzójelölt kampányrendezvényén a Maryland állambeli Rockville-ben 2022. augusztus 25-én. A félidős kongresszusi választásokat november 8-án tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 6. - 18:34

A tisztviselő szerint a gazdasági és energetikai együttműködés megszakítása „abszolút öngyilkosság”, ám nagyon is úgy tűnik, hogy pontosan ennek kell megtörténnie.

Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Reutersnek tett nyilatkozatában kijelentette, az Egyesült Államok felelős Európa gázellátási válságáért, a fennálló helyzet megoldása pedig végtelenül egyszerű.

Soron kívül Szigorítaná az oroszok vízumkérelmének elbírálását az EU

Elmondása szerint Washington képes volt rávenni az európai vezetőket arra, hogy megtegyék az első „öngyilkos lépést”, amely által megszakították a Moszkvával való gazdasági és energetikai együttműködést.

Kérdésként tették fel számára, hogy minek kellene pontosan történnie ahhoz, hogy a kulcsfontosságú Északi Áramlat-1 gázvezeték ismét munkába lendüljön, mire röviden annyit mondott, erre még a gyerekek is tudják a választ, hiszen „azoknak kell ezt befejezniük, akik elkezdték”.

„Az USA régóta arra törekszik, hogy megszakítsa az Oroszország és az európai nagyhatalmak közötti energetikai kapcsolatokat, ez azonban abszolút öngyilkosság, de úgy tűnik, pontosan ezen kell keresztül menniük” – mondta.

A The Guardian beszámolójából kiderül, miszerint a szóvivő azt is megjegyezte, hogy az uniós országokban „a birka-provokátorok szerepét játszó” politikai erők kerültek hatalomra, Washingtonnak pedig sikerült „érvényesítenie a dominanciáját”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.