Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt vádolná meg az Egyesült Királyságot

MTI/EPA/CARINA JOHANSEN NORWAY OUT
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Moszkva „terrorizmussal” vádolta meg az Egyesült Királyságot, az Északi Áramlatot ért robbantások kapcsán.

Mint arról korábban beszámoltunk, Oroszország védelmi minisztériuma szerint a brit Királyi Haditengerészet egyik egysége áll a „Balti-tengeren elkövetett terrortámadás tervezésében, biztosításában és végrehajtásában.”

Habár Moszkva eddig nem tudta alátámasztani bizonyítékokkal az állításait, Maria Zakharova orosz külügyminisztériumi szóvivő elmondta, hogy fel akarják hívni a nemzetközi közösség figyelmét a „terrortámadások sorozatára.”

A britek tagadnak, szerintük ez csak figyelemelterelés

Emellett Oroszország ki akarja emelni az „Egyesült Királyság érintettségét” is. Emiatt jelezték, hogy az ENSZ Biztonsági tanácsa előtt fognak beszélni azokról a vádakról, melyek szerint az Egyesült Királyság áll a robbantások mögött.

A brit védelmi minisztérium tagadja az oroszok állítását, mely szerintük hazugságokon alapul, és azért hozakodtak elő vele, hogy megpróbálják elterelni a figyelmet az ukrajnai invázió kudarcáról – írja a Sky News.

Brit katonai szakértők szerint a Királyi Haditengerészet nem lenne képes az Északi Áramlat 1 és 2 vezetékek mentén végrehajtott robbantásokra. Mindeközben a német, dán, valamint a svéd hatóságok tovább vizsgálják az eseteket.