Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,039 $

Oroszország közel 50 cirkálórakétát lőhetett ki az ukrán célpontokra

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium által közreadott videóról készített képen egy Szineva interkontinentális ballisztikus rakétát lőnek ki egy nukleáris meghajtású orosz tengeralattjáróról az orosz nukleáris erők gyakorlatán a Barents-tengeren 2022. október 26-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. A Vlagyimir Putyin orosz elnök által videokonferencia keretében megtekintett gyakorlatokon ballisztikus rakétákat és robotrepülőgépeket lőttek ki, és a Kreml szerint az összes célba talált. MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
not image

Koós Alexandra

2022. október 31. - 18:51

Egyes ukrán tisztviselők arra gyanakodnak, hogy Moszkva ezzel akarja megnehezíteni az ország lakói számára a tél átvészelését.

Az orosz védelmi minisztérium nemrégiben közzétett egy képet, amelyen egy orosz hadihajó látható, amint cirkálórakétát lő ki egy ukrajnai célpontra, s a hírek szerint ezt több támadás is követte a későbbiekben.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

A Sky News beszámolója szerint hétfőn számos orosz csapás érte a kritikus infrastruktúrát Ukrajnában, többek között Kijevben, Harkovban és más városokban, ám egyes ukrán tisztviselők elmondása alapján az ellenség nem katonai célpontokat szemelt ki magának.

Állításuk szerint Oroszország azért sújtott le az említett célpontokra, hogy megnehezítse az ukránok számára a tél átvészelését, s ezzel Kira Rudik ukrán parlamenti képviselő is egyetértett, aki attól tart, hogy hamarosan folyóvíz nélkül maradhatnak.

„Készen állunk arra, hogy néhány napot áram és fűtés nélkül töltsünk, arra viszont nem, hogy napokon át folyóvíz nélkül tengődjünk, holott ez a veszély még mindig fennáll” – mondta.

Az ukrán hatóságok mai napon közzétett jelentéséből kiderül, miszerint a Moszkva által indított mintegy 50 cirkálórakéta közül 44-et sikerült semlegesíteniük, a többi azonban eltalált néhány ukrán területet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.