Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

„Oroszország óráról órára bombázza Harkovot, hogy kiirtsák az ukrán nemzetet”

Fotó: Bomba becsapódása nyomán keletkezett, vízzel teli kráter a kelet-ukrajnai Harkovban 2022. június 26-án. Az ukrajnai háború kezdete óta mintegy 5,7 millió ukrán állampolgár menekült az Európai Unió területére, és több mint 7 millió ember kényszerült otthona elhagyására Ukrajnán belül. MTI/EPA/SERGEY KOZLOV
not image

Koós Alexandra

2022. június 29. - 10:45

A helyi polgármester arról tájékoztatott, hogy az elmúlt napokban erőteljes mértékben fokozódott a lövések intenzitása.

Ihor Terehov, Harkov polgármestere nemrégiben arról nyilatkozott, miszerint Oroszország „óráról órára” bombázza Harkovot, Ukrajna második legnagyobb városát, amelynek célja, hogy „kiirtsák az ukrán nemzetet”.

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

Elmondása szerint reggel, napközben és éjszaka is bombázzák a régiót, a lövések pedig az Orosz Föderáció területéről, Belgorodból érkeznek, emellett a Harkov elleni offenzíva rendkívüli mértékben fokozódott az elmúlt néhány napban.

Hozzátette, hogy a támadások során egy iskolát is leromboltak, emellett a bombázások célpontjai az ipari övezetek, valamint olyan vállalkozások, amelyek nem állnak kapcsolatban a hadsereggel – számolt be a CNN.

A polgármester mindemellett arról számolt be, hogy a lövések következtében öt ember sérült meg, egy személy pedig súlyos sérülésekkel került kórházba.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.