Dollár
430,80 Ft
Euró
417,58 Ft
Font
468,05 Ft
Bitcoin
19,489 $

Oroszország bécsi nagykövete: az “oroszellenes” szankciók teljes kudarcot vallottak

Fotó: Unsplash/Ehimetalor Akhere Unuabona
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 13. - 13:46

Mihail Uljanov is megismételte a Kreml narratíváját.

Mihail Uljanov, Oroszország bécsi nagykövete megismételte a Kreml álláspontját, miszerint az “oroszellenes” szankciók nem hoztak eredményt. Szerinte azt a következtetést lehet levonni a fél éve tartó orosz-ukrán háború kapcsán, hogy a nyugati szankciók nem vezettek sikerre.

A Telegram-csatornáján azt írta, hogy “a legfőbb következtetés, melyet közel 6 hónap alatt szerzett tapasztalatok alapján le lehet vonni az az, hogy az oroszellenes szankciók teljesen megbuktak”, hozzátéve, hogy “ez tény”.

A TASS orosz állami hírügynökség szerint korábban az orosz diplomata azt közölte, hogy szerinte az “amerikai utasításokat követő stratégia politikai öngyilkosság lenne az Európai Unió számára”.

Noha az orosz fél továbbra is tagadja, hogy a nyugati szankciók negatív hatással lennének az ország gazdaságára, s azt vizionálták, hogy az idő múlásával a Nyugat belefárad Ukrajna támogatásába, az elmúlt napokban több nyugati vezető is rámutatott, folytatják a szankciók bevezetését, amíg az agresszor el nem hagyja Ukrajna területét.