Clouds
21 Budapest
Dollár
353,19 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,84 Ft
Bitcoin
23,659 $

Oroszország: történelmi mélyponton a munkanélküliség

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Hivatalos adatok alapján idén novemberben 2 millió 745 ezren voltak munkanélküliek, ami mindössze 152 ezerrel kevesebb az októberinél.

Az orosz statisztikai hivatal közölte, miszerint novemberben az ipari termelés éves szintű visszaesése 1,8%-ra lassult az októberi 2,6%-os esést követően, míg az elemzők arra számítottak, hogy az ipari termelés visszaesése 2,7%-ra gyorsul.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Októberhez képest novemberben 1,6%-kal nőtt az orosz ipari termelés, ami az idei első tizenegy hónapban 0,1%-kal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Az elemzők az év egészét tekintve az ipari termelés 0,7%-os csökkenésére számítanak, holott egy hónappal korábban még 1,4%-os esést jósoltak.

A statisztikai hivatal arról is beszámolt, hogy novemberben a kiskereskedelmi forgalom éves szintű csökkenése 7,9%-ra mérséklődött az októberi 9,7%-ról, viszont a szakértők a visszaesés kisebb lassulásával, 9,2%-os csökkenéssel számoltak.

Havi összevetésben a kiskereskedelmi forgalom 0,9%-kal nőtt novemberben, míg az első tizenegy hónapra vetítve 6,2%-kal csökkent éves összevetésben – derül ki a Napi.hu beszámolójából.

A munkanélküliségi ráta pedig történelmi mélypontra, 3,7%-ra süllyedt az októberi 3,9%-ról, viszont a szakértők a ráta emelkedésére, 4%-ra számítottak. Hivatalos adatok alapján idén novemberben 2 millió 745 ezren voltak munkanélküliek, ami mindössze 152 ezerrel kevesebb az októberinél.