Fantasztikus történet: 103 évesen legyőzte a koronavírust, így már két világjárványt élt túl

Fotó: RT/Ruptly/Screenshot
not image

Nagy Noel

2021. november 26. - 17:07

Felépült a koronavírusból egy 103 éves nő az oroszországi Jekatyerinburgban, aki még az 1918-as Spanyolnátha pandémia idején született.

Mindig csak rossz hírekről lehet beszámolni a koronavírus-járvány kapcsán, ezért érdemes minden lehetőséget megragadni, ha jó hírekről van szó. A 103 éves Evdokia Klementievna Isakova története pedig pont ilyen, amiről az orosz RT hírtelevízió számolt be.

Jevgenyij Kuvijasev, Szvedlovszk régió kormányzója elmondta, hogy az idős nő két hetet töltött egy jekatyerinburgi kórházban, két napot ebből az intenzív osztályon, folyamatos figyelem alatt. Szerencsére ma már arról tudnak beszámolni, hogy felépült és már haza is engedték.

Isakovát még november 12-én szállították kórházba, miután nagyon rosszul érezte magát a fertőzése miatt. A 103 éves asszony pedig igazi túlélőnek számít, ugyanis pontosan 1918-ban született, amikor a Spanyolnátha névre keresztelt influenza-járvány tombolt a világban, 50 millió ember életét követelve.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Isakova unokája elmesélte, hogy a nő még vegyésznek tanult fiatal korában és amikor a náci Németországban álltak háborúban, olyan technikák fejlesztésén dolgozott, amelyek báránybőrből készült kabátokat és csizmákat próbált melegebbé tenni, hogy a katonák ne fagyjanak meg.

„Szerintem a hihetetlenül erős karaktere, valamint az orvosok és ápolók elképesztő munkája segített neki abban, hogy felépüljön a koronavírusból”

mondta az unoka.

A szvedlovszki egészségügyi minisztérium közleménye szerint Isakova Oroszország legidősebb betege, aki felépült a koronavírusból. Micsoda remek történt és remek küzdelem, amit az idős asszony véghez vitt!