Dollár
393,41 Ft
Euró
406,77 Ft
Font
470,26 Ft
Bitcoin
16,254 $

Az oroszok és a kínaiak közösen járőröztek a Csendes-óceánon

Fotó: MTI/EPA/Iráni hadsereg
not image

Borbély Fanni

2022. október 4. - 16:46

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az orosz és a kínai haditengerészet hadihajói közös járőrözést végeztek a csendes-óceáni térségben, majd az orosz hadihajó visszatért Vlagyivosztokba.

A TASS orosz állami hírügynökség jelentése szerint az orosz védelmi minisztérium kedden közölte, hogy az orosz és a kínai haditengerészet hadihajói befejezték a közös járőrözést a Csendes-óceánon.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

A közlemény szerint ez már a második alkalom volt, hogy közös járőrözést tartott a két fél a csendes-óceáni térségben. Az orosz védelmi minisztérium szerint az orosz hadihajók már visszatértek Vlagyivosztokba, a közös járőrözés pedig három hétig tartott.

A hadihajók több mint 7000 tengeri mérföldet tettek meg, és áthaladtak többek között a Japán-tengeren, az Ohotszki-tengeren, a Bering-, a Fülöp- és a Dél-kínai-tengeren is. Végül bevonultak a Bering-tengerre és megkerülték az alaszkai Aleut-szigetek szigetcsoportjának egy részét.

A közlemény szerint Oroszország és Kína hadihajói a manőverezést és a haditengerészeti csoport hadihajói közötti kommunikáció biztosítását gyakorolták. Közösen gyakorolták továbbá a tengeralattjáró elleni harci feladatokat, a tengeri keresési és mentési műveleteket és a haditengerészeti csoportok légvédelmének biztosítását.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.