Dollár
396,83 Ft
Euró
403,42 Ft
Font
477,85 Ft
Bitcoin
23,450 $

Az oroszok véletlenül a saját hajójukat süllyesztették el a Fekete-tengeren

Fotó: Mariupol tengerpartját aknamentesítik az orosz védelmi minisztérium küldöttségének látogatása idején, 2022. június 12-én. Az önhatalmúlag kikiáltott „Donyecki Népköztársaság” vezetője, Gyenyisz Pusilin beszámolója szerint az egykor 475 ezres városban ma mintegy 200 ezren laknak, a létfontosságú infrastruktúra helyreállításával párhuzamosan a harcok elől elmenekülők kezdenek visszatérni. Az oroszbarát szeparatista vezető kilátásba helyezte, hogy a mariupoli kikötőből 2022 végéig egymillió tonna donyecki és luhanszki terméket fognak elszállítani. MTI/AP
not image

Hujber Dávid

2022. július 2. - 17:29

Nem várt incidens történt a Fekete-tengeren, ami többek életébe kerülhetett volna, de végül megúszta a legénység.

Az orosz haditengerészet a saját hajóját robbantotta fel a Fekete-tengeren, az időközben ellenőrzésük alá vont Mariupol közelében, amit heteken át folyamatosan bombáztak és lőttek, amivel csak tudták.

A Sky News arról számolt be, hogy a Telegram jelentése szerint egy partraszálló hajó semmisült meg, amikor az egy orosz tengeri aknának ütközött. Nem arról volt szó, hogy tüzet nyitottak az oroszok a sajátjukra, hanem nekihajóztak az aknájuknak.

Úgy tudni, hogy a Fekete-tengeri Flotta D-106-os hajójának legénysége túlélte az incidenst, de arról nem adtak jelentést, hogy vannak-e sérültek, és ha igen, milyen állapotban vannak, hová szállították őket.