Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Oroszbarát tisztviselőt öltek meg Herszonban

Fotó: MTI/AP/Michael Stekel
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 8. - 05:26

Egyre gyakrabban történnek merényletkísérletek az orosz bábvezetők ellen, ezúttal pedig egy oroszbarát tisztviselő meghalt.

Az oroszbarát szakadárok közlése szerint az ukrajnai Herszon régióban megöltek egy oroszbarát tisztviselőt, aki az orosz megszállóknak dolgozott. Kahovka körzet helyettes vezetőjét, Vitalij Gurát vasárnap reggel saját otthonában lőtték le.

Soron kívül Zelenszkij megerősítette: Ukrajna légvédelmi rakétákat kapott az Egyesült Államoktól

Katerina Gubareva, egy helyi tisztviselő a Telegramon közölte, hogy Gurát több lövés is érte, így belehalt sérüléseibe.

Az oroszok által megszállt ukrajnai régiókban egyre csak szaporodnak a merényletkísérletek az oroszbarát, illetve az oroszok által kinevezett tisztviselők ellen: júliusban Herszon városában egy rendőrt egy robbanószerkezettel öltek meg.

A Sky News értesülései szerint az orosz hadsereg ismételten komolyabb mennyiségű fegyvert és katonai felszerelést mozgatott Ukrajna déli részére, köztük Herszon környékére, mely nyilvánvalóan egy ellentámadás előkészítése.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az ukrán erők igen komoly célt tűztek ki maguk elé, ugyanis még az év végéig, de reményeik szerint őszig visszafoglalnák a jelenleg orosz megszállás alatt álló ukrán területeket, köztük Herszont.