Az oroszoknak sikerült kilőniük egy ukrán rakétahajót

Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
not image

Koós Alexandra

2022. május 8. - 12:57

A nemrégiben közzétett jelentés szerint az orosz légierő és a tüzérség számos ukrán katonai eszközt és létesítményt vett célba, illetve semmisített meg.

Az orosz védelmi minisztérium közleményéből kiderül, a légierő egy ukrán Project 1241 corvette rakétahajót semmisített meg Odessza közelében, illetve két ukrán Su-24-es repülőgépet és egy Mi-24-es helikoptert lőtt le a Kígyó-szigettől nem messze.

Hozzátették, hogy az orosz légierő elpusztított egy gépesített dandár parancsnoki állást Pjatikhatka közelében, valamint egy kommunikációs állást a Cservonoglinszkoje leszállópályán, továbbá 130 ukrán katonai objektumot, köztük 2 tüzérségi állást és 2 lőszerraktárat találtak el.

A minisztérium megerősítette, miszerint a légierő az éjszaka folyamán 420 ukrán nacionalistát és 55 katonai járművet semmisített meg, továbbá az orosz tüzérség két ukrán S-300-as légvédelmi rendszert is elpusztított – írta a TASS, az orosz állami hírügynökség.

Az Unian beszámolója szerint az ukrán hadműveleti parancsnokság is jelentést tett korábban, miszerint május 7-én szombaton hat rakétacsapást mértek Odesszára az ellenséges erők, ennek következtében két rakéta találta el az odesszai repülőtér korábban megsemmisült kifutópályáját és repülésirányító állását, négy pedig egy magán bútorgyártó céget, a lökéshullám azonban számos lakott területen lévő épületben okozott kárt.