Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Így lövik az orosz haderőt egy rajtaütés során, csak úgy repkednek a golyók (videó)

Fotó: Füst gomolyog a dél-ukrajnai Mikolajivban egy orosz tüzérségi támadás után, 2022. június 18-án. MTI/AP/George Ivanchenko
not image

Hujber Dávid

2022. június 29. - 18:59

Ezekben a percekben is számos hasonló jelenet játszódhat le Ukrajnában, és átlagosan csak pár perc telik el, amikor meghal egy újabb katona.

Nagyon nehéz megmondani, hogy eddig hány orosz és ukrán katona esett el. Egyrészt sokakat eltűntként kezelnek, másrészt ezrek börtönben vannak, illetve a dezertálókról se feledkezzünk meg, akikre hadbíróság várhat.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

Mindkét oldal adott már ki hivatalos adatokat, de általában ezek a számok közel sem fedik egymást, ahogyan a külföldi hírszerzők adatai sem. A háború végeztével tisztább képet kaphatunk, de valószínűleg akkor sem láthatunk egészen pontos halálozási adatokat.

A civilek esetében könnyebb lehet megállapítani mindezt, mert az ukrán elnök már korábban elmondta, később népszámlálást fognak tartani. Egyes holttestek azonban valószínűleg soha nem kerülnek elő, akik ugyanúgy eltűntként szerepelnek a listán.

A harcok a rengeteg veszteség ellenére sem állnak le, megállás nélkül ropognak a fegyverek, csapódnak be a rakétákat és a bombák. A Zaporizzsja megyében található Polohy környékén is vannak harcok, ahol nemrég rajtaüthettek egy orosz oszlopon.

Erre a linkre kattintva mindenki láthatja, hogy milyen veszélyes a háború. Az egyik ukrán katona nézetéből nézhetjük meg, ahogyan épp az oroszokra lő egy páncélozott járműből a társai mellett, majd tárat cserél, és folytatja a tüzelést.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.