Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Az oroszok szerint olyan országokba viszik az ukrán gabonát, amelyeket nem fenyeget éhínség

Fotó: Az ENSZ által bérelt, libanoni bejegyzésû Brave Commander teherhajó 23 ezer tonnányi ukrán gabonával a fedélzetén elindul az ukrajnai Pivdennyi kikötõjébõl 2022. augusztus 16-án. Az országot elhagyó teherhajók száma ezzel tizenhatra emelkedett azóta, hogy július végén az ENSZ és Törökország közvetítésével megállapodás született a kikötõi blokád feloldására a globális élelmiszerválság enyhítése érdekében. MTI/EPA
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 18. - 08:10

21 hajó indult a közelmúltból Ukrajnából, abból mindössze egy tartott Afrikába. 

Mihail Uljanov bécsi orosz követ a Telegramján közölte, hogy azok a hajók, amelyek gabonával megrakva futnak ki az ukrán kikötőkből, olyan országokba tartanak, amelyeket nem fenyeget éhínség – közölte a TASZSZ

Soron kívül Nyerő Páros: Muri Enikőnél betelt a pohár, elhagyja a villát? (videó)

A nagykövet megemlítette, hogy 21 hajó futott ki a kikötőből az elmúlt időben, mind gabonával megrakva, de mindössze egy olyan volt ezek közül, amely Afrikába tartott, a legsúlyosabban érintett kontinensre. 

„Ez hogyan függ össze azokkal a propagandisztikus narratívákkal, amelyeket a hajók biztonságos áthaladásáról szóló megállapodás megkötése előtt terjesztettek?” – tette fel a kérdést. 

A világpiacok élelmiszer- és műtrágyaellátásának megoldását célzó dokumentumcsomagot június 22-én írták alá Isztambulban, azzal a céllal, hogy a háború árnyékában is megóvják azokat az országokat a még nagyobb szenvedéstől, ahol korábban is gondot okozott az élelmiszerellátás. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.