Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Videón az orosz erők által megtámadott ukrán hőerőmű, ami súlyos károkat szenvedett

Fotó: Találatot kapott villamosok egy kocsiszínben a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. június 10-én. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint meghaladta a 6,9 milliót az ukrajnai háború elől külföldre menekülők száma, és 7,7 millió ember kényszerült otthona elhagyására Ukrajnán belül. MTI/EPA/Szergej Kozlov
not image

Hujber Dávid

2022. június 13. - 07:00

Az ukrajnai Vuhledar hőerőművet is támadás érte, amiről közeli felvételeket készítettek, a károk látható módon súlyosak.

Lassan négy hónapja tart az oroszok ukrajnai inváziója, de még mindig nem látni a harcok végét. Mindeközben az európai emberek egyre nagyobb nyomás alá kerülnek a magas árak miatt, és ez még sokkal rosszabb is lehet.

A kulcsot a béke jelentené, de Ukrajna és Oroszország jó ideje még csak tárgyalóasztalhoz sem ült egymással. Zelenszkij rendre azt hangsúlyozza, csak Putyinnal hajlandó tárgyalni, aki erre továbbra sem mondott igent.

Mindeközben Donyeckben is zajlanak a harcok, többek között a Vuhledar hőerőművet is támadás érte, amiről videót is készítettek. Ukrajna egyik legmagasabb építményéről beszélünk, ami miatt a tűz eloltása is nehézkes lehet egyes részeken.

Az erőművet jelenleg ukrán fegyveresek védik, de az oroszok egyre közelebb kerülhetnek ahhoz, hogy átvegyék a kontrollt. Az erőműtől mindössze mintegy 5 kilométerre lévő Szvitlodarszk névre keresztelt várost már elfoglalták. Ezzel egy időben továbbra is folytatódnak a harcok az erőműért az oroszok és az ukránok között.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.