Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Orosz színésznő: Putyin egy hazug manipulátor, a 21. század legnagyobb mániákusa

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz államfő videókonferencia keretében vesz részt a kabinet ülésén a Moszkva melletti vidéki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2022. december 14-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Véleménye szerint a világ nem tett eleget azért, hogy megakadályozza a háborút, ugyanis nem ismerték fel időben, milyen is az orosz vezető valójában.

Egy orosz színésznő és költőnő, Vera Polozkova nemrégiben interjút adott Jurij Dud YouTubernek, s ennek során az őt kínzó „hatalmas fájdalomnak és szégyennek” adott hangot, amelyet Moszkva Ukrajna elleni inváziója miatt érez.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Ezt követően kijelentette, hogy az orosz elnök, Vlagyimir Putyin egy hazug maniuplátor, a „21. század legnagyobb mániákusa”, aki örömét leli a vérontásban, ráadásul lejáratta azokat, akik a II. világháborúban harcoltak egy jobb Oroszország felépítéséért.

„Én csak azt tudom, hogy a boldog emberek nem gyilkolnak. Ha pedig valaki azt hiszi, hogy az orosz államfő egy gazdag és hatalmas ember, akkor téved: Putyin a pokolban él”

– mondta a számos irodalmi díjban részesült művésznő.

Az igazság Kijev oldalán áll

Véleménye szerint a világ nem tett eleget azért, hogy megakadályozza a háborút, ugyanis nem ismerték fel időben, milyen is az orosz vezető valójában, holott látniuk kellett volna, hogy egy „terroristával” néznek szembe.

Majd Polozkova arra utalt, hogy bár Ukrajnát újjá lehet építeni, azonban az emberek lelke örök sebeket szerzett az átélt traumák és fájdalmak miatt, miközben Moszkva „teljes gőzzel halad egy rendkívül visszataszító jövő felé” – írta az Independent.

Ennek ellenére biztosra vette, hogy az igazság Kijev oldalán áll, a helyreállításra és a jóvátételre pedig előbb-utóbb sor kerül, így arra figyelmeztette a népét, hogy készüljenek fel a megbánásra és vezeklésre Oroszország bűnei miatt.