Clouds
21 Budapest
Dollár
359,54 Ft
Euró
391,05 Ft
Font
445,86 Ft
Bitcoin
23,729 $

Orosz parancsnok: a távolsági repülőerők új hiperszonikus cirkálórakétákat kapnak

TÉMÁK:
#Oroszország
Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz védelmi minisztérium kibővített vezetői kollégiumának tanácskozásán a moszkvai minisztériumban 2022. december 21-én, az ukrajnai háború alatt. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Fagyejcsev
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A beszámoló alapján a légifegyverek teljes állománya fejlesztésre kerül, ami a cirkálórakéták beszerzését és leszállítását is magában foglalja.

Az Interfax hírügynökség értesülései szerint az orosz távolsági repülőerőket új hiperszonikus cirkálórakétákkal szerelik fel, az információ forrása pedig állítólag egy orosz parancsnok, Szergej Kobylash.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

„A légifegyverek teljes állománya fejlesztésre kerül, ami egyúttal azt is magában foglalja, hogy új hiperszonikus cirkálórakétákat szereznek be és szállítanak le az orosz távolsági repülőerők számára”

– áll a beszámolóban.

A hiperszonikus rakétákat úgy tervezték, hogy Mach 5-ös sebességre (a hangsebesség ötszörösére, azaz körülbelül 3850 mérföld/órára) is képesek legyen gyorsulni – derül ki a Sky News beszámolójából.

Vlagyimir Putyin korábban azt mondta, Oroszország továbbra is fenntartja és tökéletesíti nukleáris triádjának harckészültségét (ebbe a hadászati bombázók, az interkontinentális ballisztikus rakéták és a nukleáris meghajtású, ballisztikusrakéta-hordozó tengeralattjárók is beletartoznak).

A TASS szerint az orosz elnök itt kiemelte, miszerint ezen fegyverek fejlesztése „a fő garancia arra, hogy megőrizzék szuverenitásukat, területi integritásukat, stratégiai paritásukat és a hatalmi egyensúlyt a világon”.