Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,217 $

Orosz nyomozók ellenőrzik az ukrán terrortámadási tervekről szóló híreket

Fotó: Lángokkal küzdő tűzoltók a dél-ukrajnai Mikolajivban egy orosz tüzérségi támadás után, 2022. június 18-án. MTI/AP/George Ivanchenko
not image

Koós Alexandra

2022. június 29. - 05:23

Korábban egy ukrán tisztviselő „pusztító tevékenységekre” és a gerilla-hadviselés fokozására figyelmeztetett.

Az orosz Nyomozó Bizottság hétfőn közölte, hogy ellenőrzéseket folytatnak a lehetséges terrortámadásokról szóló hírek nyomán, amelyet állítólag az ukrán hadsereg tervez végrehajtani Oroszországban.

Soron kívül Továbbra sincsenek biztonságban az autópályák energiaelnyelői

Kiemelték, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy megtalálják „az elkövetőket”, akiknek közük lehet az ezzel kapcsolatos tervekhez és jelentésekhez, majd felelősségre vonják őket.

Korábban Kirill Budanov, az ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főosztályának vezetője esetleges terrortámadásokra és „pusztító tevékenységekre” figyelmeztetett az országban, hozzátéve, hogy az Oroszország által ellenőrzött területeken fokozzák a gerilla-hadviselést.

Megemlítette a Herszon régióban történt autórobbanásokat, amelyek következtében életét vesztette Dmitrij Szavljucsenko, a helyi katonai-polgári közigazgatás család-, ifjúsági és sportosztályának vezetője – derül ki a TASS beszámolójából.

A The Guardian beszámolója alapján a tisztviselő merénylet áldozata lett, akit egyesek „helyi árulónak” neveztek, emellett a hírek szerint oroszbarát ifjúsági csoportokat vezetett a régióban.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.