Az orosz köztévében a republikánusok győzelmében bíznak, hátha elapad Ukrajna támogatása

Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az amerikai kongresszusi épületegyüttesnél tavaly lezajlott zavargások elsõ évfordulóján az amerikai törvényhozás, a Capitolium szoborcsarnokában Washingtonban 2022. január 6-án. MTI/EPA pool/Jim Lo Scalzo
not image

Nagy Noel

2022. június 11. - 20:46

Kifejezett kétségbeesettségre utal a Kreml egyik legfőbb propagandistájának legutóbbi monológja, aki kifejezte a republikánusok győzelme iránti vágyát az idén esedékes időközi választásokon.

Vlagyimir Szolovjov, a Kreml egyik leggátlástalanabb propagandistája ugyanis biztos benne, hogy amennyiben az amerikai időközi választásokon a republikánusok nyernek, jelentősen csökkenni fog az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatás.

Julia Davis, a The Daily Beast újságírója osztotta meg az elmélkedésről szóló felvételt, amelyhez csak annyit fűzött: ez az összeállítása megmagyarázza, miért gondolják az oroszok, hogy nyerni fognak és ezért nem kell tárgyalniuk. Spoiler: a republikánusok időközi győzelmére várnak és Ukrajna elhanyagolására.

Nem tudni pontosan, hogy a Davis által megosztott felvételeket mikor rögzítette, de annyi biztos, hogy ilyen magasztos gondolatok mindennap elhangoznak az orosz köztévében. Mint ahogyan látható, Szolovjovnak egyértelmű elképzelése van a helyzetről:

Nem kell részt vennünk semmilyen tárgyaláson, mert az idő mellettünk dolgozik, a tempó a javunkra válik. Ha a republikánusok nyernek novemberben, rengeteg minden megváltozik, persze, hogy rengeteg minden megváltozik”

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

„Nyugodt hangon azt fogják mondani: miért kell nekünk ebben részt venni és a saját pénzünkből ennyit küldeni? Jönni fog a republikánusok és azt mondják: mi a pokolért támogatjuk a korrupt, náci Ukrajnát?”

Meg fogják kérdezni: kit támogatunk mi tulajdonképpen? Igen, Oroszország rossz és a szankciók maradnak, de mi miért öntünk ennyit pénzt oda, miközben az iskoláinkra nincs elég pénz, van elég gondunk. Ahelyett, hogy megerősítenénk a mexikói határt, segítenénk a kisvállalkozásoknak, odaadtuk a pénzt a korrupt Ukrajnának és senki sem tudja, mi lett vele”

Szolovjov ábrándjainak annyi igazságtartalma lehet, hogy minden bizonnyal a republikánusok komoly győzelmet fognak aratni a novemberi választásokon, Joe Biden és a demokraták népszerűsége ugyanis rekord alacsony szinteken van.