Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

Rengeteg orosz katonai adatot találtak az ukránok egy titkosított merevlemezen

Fotó: Az orosz hadsereg által szervezett sajtóút során készült kép gépfegyveres orosz katonákról a Dnyeper folyó melletti kahovkai vízerőműnél a dél-ukrajnai Kahovkában 2022. május 20-án. Az erőmű az egyik legfontosabb stratégiai létesítmény Dél-Ukrajnában. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
not image

Hujber Dávid

2022. július 2. - 14:54

Nem várt információk birtokába jutottak az ukrán erők, aminek hatalmas hasznát vehetik, és sokan kerülhetnek bajba miatta.

Az ukrán Állami Határszolgálat tájékoztatása szerint Ukrajna egy olyan merevlemezt talált, amely mintegy 100 GB-nyi orosz katonai adatot tartalmaz. Az északon fekvő Csernyihiv régióban fedezték fel az értékes merevlemezt, de egyelőre nem tudni, hogy egy ilyen fontos és titkosított eszköz miért maradt hátra.

Az ukrán határőrök találtak rá, miközben különböző feladatokat láttak el. A merevlemezen orosz katonák személyes adatai szerepelnek, életrajzokkal, amik később segíthetnek az azonosításokban, a háborús bűncselekmények elkövetőinek felkutatásában.

Mivel hivatalosan nem adnak ki listákat arról, kik harcolnak a frontokon, ezen orosz katonák több mint kellemetlen helyzetbe kerülhetnek, rögtön bekerülve ezzel az ukrán nyilvántartásba. A merevlemezen lévő katonák adatai egy légvédelmi tüzérségi egységhez kapcsolódnak, akik jelenleg is szolgálatban lehetnek.

Emellett orosz fegyverek részleteit, és hadgyakorlatokra vonatkozó adatokat is tartalmaz az eszköz. Az adatok egy részén a titkos szó szerepelt, ami igazi kincs lehet Ukrajna számára, mely megerősítette, az ukrán bűnüldöző szervek munkatársai már rendelkeznek az ellenséges erőkben szolgálók fényképeivel, jellemzőivel, útleveleik másolatával, és más dokumentumokkal – írja a Sky News.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.