Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Így menekül egy orosz katona az ukrán drón elől (videó)

Fotó: EPA/STRINGER
not image

Nagy Noel

2022. június 21. - 05:41

Oroszország közel négy hónapja támadta meg Ukrajnát, és talán az oroszoknak is meglepő, hogy még mindig tartja magát az ukrán védelem.

Bár a kulcsfontosságú Donyec-medencében úgy tűnik, Oroszország felül tud kerekedni Ukrajnán, ez nem jelenti azt, hogy az ukránok ne okoznának olykor rendkívül érzékeny veszteségeket az orosz hadsereg számára.

Soron kívül Deutsch Tamás: a baloldal továbbra is a magyarok ellen dolgozik 

Oroszország abban reménykedett, hogy ez egy villámháború lesz és gyorsan elnyomják kis szomszédjukat ehelyett viszont a nagy céljaikat még mindig nem sikerült elérniük, valamint több tízezer katonát és felszerelést, köztük tankokat és repülőket buktak.

A lassú haladás és a súlyos veszteségek nagy részt az ukrán hadseregnek köszönhetőek, meg a számtalan nyugati fegyvernek, amit kaptak. Ha más nem, az mindenképpen kiderült a háborúból, hogy a nyugati fegyverek összehasonlíthatatlanul jobbak az oroszokénál.

A nyugati fegyverek mellett azonban nem szabad elfeledni, hogy az ukránok egyként szálltak szembe az orosz medvével, még ha ez sokaknak oroszbarát körökből nem is tetszik. Ukrajna az utolsó csepp vérig harcol, nem akarják a jövőjüket elbukni az oroszok miatt.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Oroszország fölénye is pusztán a számok miatt tud kialakulni, mesteri taktikáról és túl nagy fegyelemről közel sem lehet beszélni. Az oroszok egy része nem is tudta, hogy háborúba megy, egyre frusztráltabbak, amely fosztogatás és háborús bűntettek formájában nyilvánul meg.

A rossz taktika és a fegyelmezetlenség pedig folyamatosan megnyilvánul, például az alábbi videóban, amelyet egy ukrán drón készített. Ezen látszik, hogy egy orosz katona gyakorlatilag az életéért rohan, egy társa sincs körülötte.

Az orosz katona viszont nem gondolkodott, csak az életéért futott, ezért visszarohant az egységének pozíciójához. Ezt az ukránok pedig kihasználták és lebombázták a pozíciót, köszönhetően a videóban szereplő katonának.