Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Orosz katona: „nagyon sokan vannak, akik nem hajlandók harcolni”

Helyreállítási munkát végeznek Harkivban 2022. augusztus 13-án, miután orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai várost. MTI/EPA/Vaszilij Zslobszkij
not image

Nagy Noel

2022. augusztus 17. - 21:03

Ismét sikerült az ukrán titkosszolgálatnak lefülelnie egy beszélgetést, amiben egy orosz katona panaszkodott a hadsereg állapotára.

A hírszerzés által megosztott beszélgetésben az Ukrajna területén bevetett katona arra panaszkodik, hogy nagyon sok társa nem hajlandó harcolni – idézte az Ukrajinszka Pravda.

Soron kívül Nyerő Páros: Muri Enikőnél betelt a pohár, elhagyja a villát? (videó)

Mindössze 11 ember maradt a szakaszomban, amikor 30-nak kellene lennie. Olyan 320 fő körüli zászlóaljunk volt, most már csak 52-en maradtunk belőle”

„Ez nem csak azért van, mert megöltek vagy megsebesítettek embereket, hanem azért, mert néhányan nem hajlandók harcolni… igazából elég sokan”

Az orosz katona, aki a hírszerzés tudomása szerint a beszélgetés idején Harkov megyében tartózkodott, röviden beszélt az orosz állam hibás toborzási politikájáról is.

Megjegyezte, hogy amióta feloldották a korlátozásokat és szigorításokat a toborzási standardek terén, azóta csak „semmirekellő” emberek csatlakoztak a harchoz.

A beszélgetésből végezetül az is kiderül, hogy az oroszok által korábban megszállt Krímről egyetlen katona sem volt az ő egységében, így onnan nem vezényeltek át harcosokat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.