Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Orosz jogvédő szervezet: nincs diplomáciai megoldás Putyin rezsimjével

Fotó: EPA/SASCHA STEINBACH
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Irina Scherbakova, a Memorial Nobel-békedíjas orosz jogvédő szervezet társalapítója kijelentette, meglátása szerint semmi esély a háború diplomáciai úton történő lezárására.

Irina Scherbakova, a Memorial Nobel-békedíjas orosz jogvédő szervezet társalapítója a Guardian jelentése szerint negatívan látja a jelenlegi helyzetet és úgy véli:

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

“Teljesen meg vagyok győződve arról, hogy nincs diplomáciai megoldás Putyin rezsimjével, amíg az még mindig ott van. A megoldás, ami most lesz, az a katonai megoldás.”

Irina Scherbakovát a németországi Hamburgban tartott ünnepségen tüntették ki emberi jogi munkájáért, nem mellékesen pedig 2022-ben ő is elnyerte a Nobel-békedíjat.

Úgy látja, a diplomácia csak akkor fog képbe kerülni ebben a háborúban, amikor “Ukrajna úgy látja, hogy megnyerte ezt a háborút, és már meg tudja határozni a feltételeket.”

Hozzátette, azok a felhívások melyek a békére irányulnak “gyerekesek”, hangsúlyozva, hogy a dolgok már soha nem fognak visszatérni a háború kirobbanása előtti állapotokhoz. Rámutatott, ez a háború oly sok mindent felforgatott, hogy “már soha többé nem lesz olyan, mint korábban”.