Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

Orosz hatóságok: 15 ezer ukrán lakost telepítettek ki Herszonból

Fotó: MTI/AP/Leo Correa
not image

Borbély Fanni

2022. október 20. - 20:41

A Moszkva által kinevezett orosz hatóságok csütörtökön közölték, hogy a megszállt Herszon megyéből az oroszok közel 15 ezer ukrán állampolgárt “evakuáltak”, a folyamatos ukrán előrenyomulás miatt.

A Guardian az AFP nyomán arról számolt be, hogy a Moszkva által beiktatott orosz hatóságok közel 15 ezer ukrán állampolgárt “evakuáltak” Herszon megyéből, válaszul az ukrán fegyveres erők folyamatos előrenyomulására.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Kirill Sztremousov, a megye oroszbarát tisztviselője a Telegramon számolt be arról, hogy “mintegy 15 ezer ember hallgatott Herszon régió vezetésének evakuálási ajánlatára”.

Hozzátette, arra biztatta a lakosokat, hogy menjenek át a Dnyeper túloldalára, hogy “biztonságba helyezzék magukat”, a Telegramon pedig megosztott egy fotót is a buszkonvojról.

Mint ismert, a Moszkva által Herszonba beiktatott orosz hatóságok szerdán közölték, hogy evakuálásba kezdenek a megszállt ukrán területen, erre reagálva pedig Kijev elítélte ezen intézkedést, mondván, az oroszok civileket “deportálnak Oroszországba”.

Szintén szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök hadiállapotot rendelt el azon négy ukrán megyében – Herszon, Zaporizzsja, Luhanszk és Donyeck –, melyek a Kreml álláspontja szerint annektálva lettek Oroszországhoz.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.