Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

“Nagyjából ezer harckocsit” veszíthettek az oroszok eddig Ukrajnában az amerikai hírszerzés szerint

Dmitrivka, 2022. május 23. Megsemmisült orosz páncélozott harci járművek a Kijev közelében lévő és az ukrán hadsereg által visszafoglalt Dmitrivkában 2022. április 23-án. MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Kolláth Benjámin

2022. május 26. - 23:48

Amerikai információk szerint az orosz haderők “nagyjából ezer” harckocsit veszíthettek az ukrajnai invázió kezdete óta, ennek ellenére azonban “számbeli fölényben vannak” az ukránokkal szemben.

Előzmény:

 

Az orosz haderők „nagyjából ezer tankot és jóval több mint 350 tűzérségi löveget”, illetve „közel három tucat vadászbombázót és több mint 50 helikoptert” veszítettek azóta, mióta február végén inváziót indítottak Ukrajna ellen, közölte egy csütörtöki sajtótájékoztatón az amerikai honvédelem egyik tisztviselője.

Soron kívül Legjobb barátja behívása miatt nyitott tüzet egy toborzótisztre egy férfi Szibériában

A CNN szerint hozzátette, még ezekkel a veszteségekkel is az orosz haderő kapacitása nagy részét be tudja vetni az ukrán haderő ellen.

„Iszonyatos mennyiségű eszközt és emberi erőt öltek ebbe a harcba és így az ukránok és az oroszok is komoly veszteségeket szenvedtek.”

„Az oroszok így is számbeli fölényben vannak a bevethető eszközök terén, legyen szó akár emberekről, akár felszerelésről és fegyverekről, ezt észben kell tartanunk” – zárta nyilatkozatát.