Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Újabb egységeket sorakoztatott fel az orosz hadsereg az ukrán határhoz

Az oroszországi Belgorodi területrõl ukrajnai célpontokra kilõtt rakéták a kelet-ukrajnai Harkiv fölött 2022. augusztus 18-án. MTI/AP/Vadim Belikov
not image

Nagy Noel

2022. augusztus 19. - 03:37

A veszteségek és a csökkenő harci kedv miatt az oroszok elkezdtek újabb csapatokat átcsoportosítani Ukrajnába.

Az ukrán vezérkar napi beszámolója szerint az orosz Brijanszk és Kurszk megyékben érhető tetten ez a leginkább, ahol folyamatosan növekszik a megszálló hadsereg létszáma.

Mint az Ukrajinszka Pravda is idézte, az oroszok főként a határvidékek közelébe vezényelték ki ezeket a csapatokat, mely alapján nem zárható ki, hogy megújulhat onnan az offenzíva.

A vezérkar beszámolója szerint a harkov, a szlavjanszki, a kramatorszki, a bahmuti, az avgyivkai és a zaporizzsjai frontokon is aktívak voltak az oroszok az elmúlt 24 órában.

Valamennyi front esetében elmondható, hogy több offenzívát indították, ám mindegyik sikertelen lett, ezen felül pedig nehéztüzérséggel bombázták a városokat és falvakat.

Szlavjanszk, Kramatorszk, Szpirne, Donyecke, Ivano-Darivka, Sziverszk és Rajhodorok ellen például tankfegyvereket és rakéta-sorozatvetőket használtak, valamennyi helyen károkat okozva.

A vezérkar felhívta arra is a figyelmet, hogy az orosz három cirkálórakéta-szállító hajót vittek a Fekete- és Azov-tengerekre, így ezek napokon belüli használata sem kizárható.