Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

„False flag” támadásokkal csökkentené az ukrán hadsereg iránti támogatást Oroszország

Az orosz hadsereg által szervezett sajtóút során készült kép egy gépfegyveres orosz katonáról a dél-ukrajnai Herszon egyik épületénél 2022. május 20-án. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
not image

Nagy Noel

2022. június 20. - 05:04

Herszon megye már a háború elején elesett a Krím felőli előrenyomulás miatt, viszont az ukránok ellentámadásba lendültek.

Herszonban ráadásul egy brutális humanitárius válság alakult ki az oroszok megjelenése óta, alapvető élelmiszerekből és gyógyszerekből is hiány van. Az emberi jogok pedig hírből sem ismertek, a Kreml számára kellemetlen aktivisták és újságírók közül is többeket raboltak el.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

Nem meglepő módon pedig a herszoniak a néhány áruló kollaboránson kívül nem akarják, hogy az oroszok a nyakukon maradjanak, ezért egyértelműen azt várják, hogy jöjjön az ukrán hadsereg és felszabadítsa őket az elnyomás alól.

A Kreml pedig látja, hogy az ukrán hadsereg nagy támogatást élvez, éppen ezért ők sem akarják a véletlenre bízni és mindent meg akarnak tenni annak érdekében, hogy valahogy az ukránok ellen fordítsák a közvéleményt.

Az American Institute for the Study of War kutatóintézet szerint pedig ezt úgy próbálhatják elérni, hogy úgynevezett false flag támadásokat hajtanak végre Herszon közelében – számolt be róla a Hromadske.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A false flag támadásokat úgy kell elképzelni, hogy az oroszok elkövetnek valamilyen háborús bűntettet vagy terrortámadást, majd ezt az ukrán hadseregre fogják kenni. Mivel Herszonban információs blokád van, ezért nehéz lesz a helyieknek meggyőződnie, hogy ez nem igaz.

Az elemzők jelezték, hogy az orosz hadsereg jelenleg azon dolgozik, hogy megerősítsék állásaikat Herszon és Mikolajiv megyékben, feltehetően a helyi ellentámadások okán. Az oroszok ezen felül biztonságosabb helyre vitték a nehéztüzérségi eszközeiket, hogy azok ne legyenek kitettek egy ukrán támadásnak.

A false flag támadások valószínűsége és a pozíciók megerősítése pedig egyértelműen arra utal, hogy az oroszok tartanak attól, hogy sikeres lesz az ukrán ellentámadás és a számukra létfontosságú Herszon megyét elbukhatják.

Demonstratív jelleggel pedig már történt is false flag támadás: június 15-én robbanás történt egy Csornobajivkában található helyi piacon, amely az ukrán hadsereg szerint egyértelműen arra utal, hogy az orosz hadsereg megpróbálja destabilizálni a herszoni közvéleményt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.